DONEER

Hallo!

Deze afbeeldingen van borstkanker kunnen je leven redden.

 
borstkanker-eruitzien-en-aanvoelen.png

ZO KAN BORSTKANKER ERUITZIEN EN AANVOELEN. Herken je iets? Raak niet in paniek, sommige veranderingen zijn tijdelijk en normaal. Mocht je toch het idee hebben dat er iets niet goed zit, ga dan naar je huisarts. Hoewel een knobbeltje het meest voorkomende teken van borstkanker is, kunnen sommige gezwellen beter gezien dan gevoeld worden. Een mammografie kan een afwijking aan het licht brengen die nog niet voelbaar is. Ken jezelf en laat je mammografie de rest doen.

 
voelen-bij-een-borst(zelf)onderzoek.png

WAT GA JE VOELEN BIJ EEN BORSTONDERZOEK?Een borst(zelf)onderzoek is een simpele manier om vast te stellen wat normaal is bij jou. Het beste moment is enkele dagen na je menstruatie als alles normaal is. Een kwaadaardig gezwel voelt anders dan een normaal knobbeltje; vaak is het hard en kan je het moeilijk verplaatsen. Het kan meerdere vormen aannemen (een knobbel of dikke massa).

 
hoe-ontdek-je-borstkanker.png

STAPPEN OM BORSTKANKER TE ONTDEKKEN. Bij een routine of gericht onderzoek is het belangrijk te weten wat je verwacht. Heb je zorgen en wil je aan klaar antwoord dan is de enige methode een biopsie met celonderzoek.

 
risico-of-borstkanker.png

Help ons deze levensreddende boodschap te verspreiden?

Doe een gift waardoor de #KenJeCitroenen campagne in meer talen beschikbaar wordt zodat we nog meer levens kunnen redden.

DONEER

Kleding, flyers, posters en meer: